RSS

Delicious crochet.

12 dec

Vorig jaar kwam ik op het net haakpatroontjes tegen van Delicious Crochet. Hele leuk figuurtjes met heel typerende ogen. Omdat de patronen alleen in het engels en spaans verkrijgbaar zijn heb ik eerst maar twee patroontjes gekocht. Met een beetje hulp van internet en een portie gezond boeren verstand was het helemaal niet zo moeilijk om de patroontjes uit te pluizen, al wordt er wel een beetje anders gewerkt als de meeste nederlandse patronen maar laat je hierdoor niet afschrikken.

Het eerste project was de Llama. In Peru zijn we deze beesten veelvuldig tegen gekomen en de muts maakt het helemaal af. Voor mij was het nieuw om lussen te haken zodat het beest harig lijkt. Dit is een vrij eenvoudige techniek maar het haken vergt heel wat meer tijd. Maar.. het resultaat mag er zijn! Zie hier de Llama:

Coquena de Llama

Coquena de Llama

Santa Tux

Santa Tux

De Santa Tux was het volgende project, eigenlijk horen er nog engeltjes bij maar ik had niet de inspiratie om na kerst nog met een kersttafereeltje bezig te zijn.

Ondertussen heb ik afgelopen jaar nog veel meer projecten gemaakt. Nelson the Moose en het schaap heb ik voorzien van een muziekdoosje terwijl de leeuw is omgedoopt naar voetballeeuw. Je kunt hem op dit moment vinden in de winkel Het Achterpand. Het is soms moeilijk om de juiste kleur garen te vinden en de leeuw is dan ook het eerste haakproject dat ik niet heb gemaakt van katoen. Het was wel even wennen omdat het garen sneller splijt waardoor je sneller last hebt van haakjes. Omdat het wat grover garen is vallen die oneffenheden wel weer minder op! Ondertussen ben ik ook begonnen aan de draak. Het is een enorm beest waardoor ik al een aantal keren terug moest naar de winkel voor een nieuw bolletje… en toen werd de kleur niet meer geproduceerd…. Nu maar duimen dat de vertegenwoordiger ergens nog een paar bolletjes kan opsnorren…..

Elton the sheep

Elton the sheep

 

Leeuw de voetbalfan!

Leeuw de voetbalfan!

 

Advertenties
 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 12 december 2012 in amigurumi, haken

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: