RSS

Stoofpeertjesstoof

11 Okt

Vorige week kwam mijn vader met een berg stoofpeertjes aanzetten uit eigen tuin. Tja, wat ga je daar nu mee doen. Tijdens het googlen kwam ik naast de standaardrecepten ook het volgende tegen. Ik heb het recept niet helemaal gevolgd omdat ik vaak vind dat er veel te veel vlees in moet maar dit is dan de vernieuwde versie:

Het recept is voor 4 personen.

  • 500 gr. stoofvlees bv. runderlappen in blokjes
  • 8 stoofperen geschild en gehalveerd
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • blikje tomatenpuree
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 dl rode wijn
  • ong. 5 dl runderbouillon
  • 900 gr. aardappels geschild
Breng het vlees op smaak met zout en peper. Bak het aan. Voeg de ui, tomatenpuree, kaneel en de laurier toe en bak kort mee. Voeg de peren toe en blus het geheel af met de wijn. Voeg voldoende bouillon toe zodat alle ingrediënten onder staan en breng alles aan de kook. Draai het vuur laag en laat de stoof 2,5 uur op het vuur staan, roer af en toe.
Na 2 uur kunnen de aardappels opgezet worden. Kook tot ze gaar zijn en stamp ze fijn. Voeg een beetje boter en melk toe om de puree smeuïg te krijgen.
Er zit veel vocht in de stoof, je kunt het laatste half uurtje de deksel van de pan houden of een klein beetje maizena toevoegen aan de wijn/bouillon. (doe 1,5 eetl. maizena in een kopje, doe er een scheutje koud water bij en roer totdat de maizena opgelost is. Voeg met kleine beetjes tegelijk de maizena toe aan de stoof)
Eet smakelijk!
Advertenties
 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 11 oktober 2011 in kokkerellen, recepten

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: