RSS

Lychees, citroensorbetijs en muntsuiker

07 Jul

Wanneer je niet veel tijd hebt om een toetje te maken maar er ook niet voor voelt om maar gewoon de bak ijs op tafel te zetten dan is dit toetje heel handig! Snel te maken en doordat het niet een gebruikelijke combinatie is, is het wel verrassend:

Voor 4 personen heb je nodig:

  • lychees (blik 425/190 gr)
  • citroensorbetijs (AH)
  • 2 eetl. suiker
  • 4 takjes munt
  • 4 glazen

Voorbereiden:

Haal het sorbetijs ongeveer 10 minuten voor het serveren uit de vrieskast. Was de munt en ris de blaadjes van de takjes. Houd 4 mooie blaadjes achter en doe de rest in de vijzel. Maak de blaadjes kapot met de vijzel en voeg op het laatst de suiker toe. Dit is de muntsuiker.

Bereiden:

Verdeel de lychees (+- 4)  over de 4 glazen en giet er een beetje van het sap bij. Verdeel daarna het ijs over de glazen en daarna de muntsuiker. Garneer met een muntblaadje.

Advertenties
 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 7 juli 2011 in kokkerellen, recepten

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: